News

Historia

om Michelsens Bil AB

Michelsens Bil AB är ett familjeföretag som nästa år firar 80 års jubileum. Michelsens startade i Tomelilla men har spritt sig till Ystad också. I Tomelilla hittar ni vår Volkswagenhall, vårt Volkswagen Transport utbud, verkstad och reservdelar samt Scania lastbilar genom Michelsens Lastbilar.

I Ystad finner ni vår Skodahall, Audihallen samt verkstad och reservdelar. Vår servicetekniker Manfred Tolstav vann 2008 Svenska Volkswagens uttagningar och kom sen 4 på Volkswagens stora världsmästerskap.
Michelsens Bil AB grundades 1933 med namnet Brembergs Bil AB av Gösta Bremberg. Företaget startades i en lokal på Norregatan för att år 1946 flytta till Banmästaregatan. Under denna tid sålde företaget nya Willys jeepar, Studebaker personbilar, John Deer traktorer men också alla andra typer av begagnade fordon. 

Till en början var reperationsverkstaden den huvudsakliga delen i företaget, men snart tog också reservdelsförsäljningen fart. År 1949 började företaget sälja Scania och VW-produkter.

- 1959 köpte och övertog Rolf Michelsen företaget och det döptes då om till sitt nuvarande namn, Michelsens Bil AB. Nya lokaler byggdes på Simrishamnsvägen 46 och invigdes den 17:e Maj 1966.

- 1973 utvidgades företaget genom att köpa upp ett mindre bilföretag i Ystad. Verksamheten knöts till företaget som filial och det byggdes en ny bilhall i Ystad.
- Två år senare 1975 blev Michelsens bil Audi återförsäljare och två år efter det byggdes en ny bilhall i Tomelilla. Verkstaden i Tomelilla utökades med serviceplatser, plåtverkstad och techtylhallar. Scania verkstaden fick tvätt och smörjhallar.

- 1994 blir Michelsens Bil AB Swedac certifierat för första gången och ISO 9002 certifierat året efter. 1995 byggs en ny verkstad i Ystad och 1996 byggs det en Seathall i Ystad.

- 2002 startar Michelsens Lastbilar som ett renodlat Scania-bolag samma år byggs bilhallen i Tomelilla om till en ren VW försäljningshall och året efter det byggs hallen i Ystad om till en renodlad Audi försäljnings hall.

- 2006 köpte och övertog handelshuset Svebro företaget.

- 2008 firar Michelsens Bil AB 75 års jubileum.

- 2012 tar Maria Adolfsson över som VD